Prijsvraag

Bedenk een alternatief voor het woord 'verstoorder', of liever nog voor de hele zinsnede 'de verstoorder betaalt'. De winnaar mag in 2018 gratis naar de Reuvensdagen! Lees meer over de prijsvraag.

facebook twitter

Prijsvraag: weg met die verstoorder!

Het veroorzakersprincipe ‘de verstoorder betaalt’ is inmiddels gemeengoed geworden in Nederland. Precies zoals ooit de bedoeling was van artikel 6 uit het Verdrag van Valletta. Maar stel: je bent die particulier die eindelijk een kavel heeft gevonden? Dan voel je je geen verstoorder, maar een bouwer van je droomhuis. Of die agrariër die voor een gezonde bedrijfsvoering een nieuwe stal moet bouwen? Dan voel je je geen verstoorder, maar een ondernemer.

Als archeologen staan we al met 1-0 achter als we deze initiatiefnemers consequent ‘verstoorders’ blijven noemen. Daarom deze Reuvensdagen een nieuwe prijsvraag: bedenk een ander woord voor 'verstoorder' of, nog beter, verzin een alternatief voor de zinsnede 'de verstoorder betaalt'. De winnaar mag in 2018 gratis naar de Reuvensdagen en de Stichting Reuvens gaat haar best doen de nieuwe slogan net zo ingeburgerd krijgen.

Je kunt geen inzendingen meer indienen; de jury beraadt zich op de winnaar.