Winnaar prijsvraag bekend

Dieuwertje van Boekel heeft de prijsvraag 'Weg met die verstoorder' gewonnen met de prachtige slogan 'Wie bouwt aan de toekomst, fundeert op het verleden'.

facebook twitter

W.A. van Es-prijs 2018

Oproep voordrachten dissertaties

De W.A. van Es-prijs is een stimuleringsprijs van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed voor onderzoekstalent op het gebied van de Nederlandse archeologie. Deze archeologieprijs wordt afwisselend toegekend aan een proefschrift of een masterscriptie. Aan de prijs zijn een bedrag van € 2000 en een oorkonde verbonden.

In 2018 staan dissertaties centraal. De jury doet een oproep voor voordrachten van onderzoekers die een proefschrift hebben voltooid tussen 1 september 2016 en 31 augustus 2018. De voordracht dient vergezeld te gaan van een aanbeveling van de begeleider die duidelijk maakt waarom de voorgedragen studie voor de prijs in aanmerking komt.

De uiterste inzenddatum is 20 september 2018. Graag van iedere dissertatie zeven hard copies en een PDF insturen.

De uitreiking van de prijs vindt traditiegetrouw plaats tijdens de Reuvensdagen, dit jaar op 15 en 16 november in Vlaardingen.

Meer informatie over de W.A. van Es-prijs vindt u op de website van de RCE.

Bent u van plan een voordracht in te dienen, neemt u dan contact op met de juryvoorzitter, dr. Roel Lauwerier (r.lauwerier@cultureelerfgoed.nl).

Winnaar W.A. van Es-prijs 2017

Valerio Gentile (Universiteit Leiden)
Martiality in Practice. An experimental archaeology and use-wear analysis approach to the study of the phenomenon of sword depositions in the southern Netherlands between the Late Bronze Age and the Early Iron Age

Valerio Gentile neemt de oorkonde die bij de prijs hoort in ontvangst van Susan Lammers, directeur RCE. Foto: Wil Klarenaar